Informatiebijeenkomsten Voorkeursalternatief RegioExpres

Provincie Gelderland, ProRail, gemeenten Montferland en Doetinchem en de regionale vervoerders organiseren opnieuw informatiebijeenkomsten over de REgioExpres . Deze bijeenkomsten zijn in Didam en Doetinchem.
Gepubliceerd op: 8-december-2021

Op 13, 14 en 15 december 2021 vertellen we belangstellenden welke stappen zijn gezet in het project en lichten we de conceptnota Voorkeursalternatief toe. Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten nemen in het voorjaar van 2022 een besluit. Bij akkoord gaat het project over van de verkenningsfase naar de planuitwerkingsfase.

Uitleg over reacties, onderzoeken en besluitvorming

Inwoners konden reageren op de plannen. Tijdens de informatiebijeenkomsten kunnen bezoekers uit gemeente Montferland, Wehl en gemeente Doetinchem met specialisten in gesprek over hoe de reacties zijn verwerkt in de conceptnota Voorkeursalternatief. Ook worden de eerste resultaten uit de onderzoeken van de verkenningsfase gedeeld. Spoorprojecten duren lang en zijn ingewikkeld. Daarom worden ook de verschillende fasen van het project toegelicht, hoe omwonenden kunnen reageren en de politieke besluitvorming per fase.

Fysieke informatiebijeenkomsten

Sinds de start van de verkenningsfase hebben we door coronamaatregelen meerdere bijeenkomsten online georganiseerd en digitale oplossingen geboden om mee te denken. Toch blijkt dit niet voor iedereen de ideale manier om betrokken te worden. We ontvangen veel persoonlijke en sterk lokaal gerichte vragen. Deze kunnen we het best beantwoorden met gedetailleerd beeldmateriaal en kaarten. Daarom hebben we dit keer gekozen voor kleinschalige fysieke informatiebijeenkomsten. Wilt u erbij zijn? Schrijf u dan uiterlijk 9 december 2021 in via het digitaal aanmeldformulier.

Verbeteren spoorlijn Arnhem-Winterswijk

Met ongeveer 21.000 reizigers per dag is de spoorverbinding Arnhem-Doetinchem-Winterswijk één van de drukste regionale spoorlijnen van Nederland en heel belangrijk voor het openbaar vervoer in de Achterhoek en Liemers. Het verbeteren van de spoorlijn zorgt voor een goede verbinding tussen de Randstad en de Gelderse regio’s. Dit zorgt voor een aantrekkelijkere woon-, werk- en leefomgeving.