Online bijeenkomsten RegioExpres 8, 10 en 15 maart

We organiseren in maart 3 online informatiebijeenkomsten over de verkenning naar de RegioExres op het drukke spoortraject Arnhem-Winterswijk.
Gepubliceerd op: 1-maart-2021

Provincie Gelderland werkt aan een beter bereikbaar Gelderland. We organiseren met ProRail, gemeenten Montferland en Doetinchem in maart 3 online informatiebijeenkomsten over de verkenning naar de RegioExpres op het drukke spoortraject Arnhem-Winterswijk.

Bijeenkomsten

De digitale bijeenkomsten zijn voor Wehl op maandag 8 maart, gemeente Montferland op woensdag 10 maart en gemeente Doetinchem op maandag 15 maart. In verband met de aangekondigde persconferentie start de bijeenkomst 8 maart om 19.30 uur en eindigt om 20.30 uur. De bijeenkomsten 10 en 15 maart starten om 19.00 uur en eindigen om 20.00 uur. Meer informatie vindt u op de pagina bijeenkomsten.

Meepraten?

Iedereen die geïnteresseerd is kan mee praten tijdens de informatiebijeenkomsten. U krijgt een toelichting op de inspraakreacties en kunt reageren op plannen en kaarten. Ook komen de veranderingen aan stations, situaties bij overwegen en onderzoeken in de omgeving aan bod.

Ambitie kortere reistijd Arnhem-Winterswijk

De RegioExpres is een extra trein die tussen Winterswijk en Doetinchem op alle stations stopt, om vervolgens als sneltrein zonder tussenstops door te rijden naar station Arnhem Centraal. Reizigers hebben een kortere reistijden tot wel 20 minuten, betere overstapmogelijkheden van en naar de Randstad en meer zitplaatsen. Zo draagt de RegioExpres bij aan een betere woon-, werk-, en leefomgeving voor inwoners, werknemers en bezoekers van de Liemers en de Achterhoek. Voor de RegioExpres is spoorverdubbeling tussen stations Didam en Doetinchem de Huet nodig.

Verkenning en nog steeds geen besluit

Provinciale Staten moet nog besluiten of de RegioExpres er daadwerkelijk komt. Voor een dergelijk groot project is ook geld nodig van het Rijk. Deze verkenning maakt inzichtelijk hoeveel geld er nodig is en hoe we het project aan moeten pakken.